Werven personeel via LinkedIn

LinkedIn biedt veel mogelijkheden voor het aantrekken van nieuwe medewerkers. De arbeidsmarkt is tegenwoordig gespannen dus u zult zich als organisatie extra moeten inspannen. LinkedIn kan hier uitstekend voor ingezet worden.

Uw eigen medewerkers

Uw medewerkers hebben het netwerk in de markt. Als uw medewerkers trots zijn op hun werkgever, dan zijn zij de beste ambassadeurs. Dat kunnen zij uitdragen op hun profiel. Ook zijn zij de beste verspreiders van vacatures.

Vacatures op uw Company Page

LinkedIn heeft twee mogelijkheden van het plaatsen van uw vacatures op de Company Page (bedrijfspagina). Enerzijds als ‘gewone’ update met een link naar de vacature op uw website. Als dit goed ingeregeld is en op de juiste manier gedeeld wordt (ook door de medewerkers) kunt u hier al een bijzonder groot bereik mee behalen.

De andere manier is gebruik te maken van de betaalde jobs mogelijkheid. Hiermee komen uw vacatures in een apart onderdeel op uw bedrijfspagina en komen ook onder de aandacht bij werkzoekenden en mensen die eventueel van baan willen wisselen.

Voor allebei is iets te zeggen. Welke voor uw organisatie het meest gunstig is (of een goede combinatie van beiden) is afhankelijk van uw organisatie, bereik, het soort vacatures en eventuele budgetten.

LinkedIn Recruiter Lite

Als u zelf actief wilt werven dan heeft LinkedIn hiervoor de betaalde oplossing: LinkedIn recruiter Lite. Met deze tooling kunt u per vacature een project aanmaken en zoekopdrachten koppelen om zo de juiste kandidaten te vinden. U kunt deze ook direct benaderen via InMail.

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?

Wij kennen als geen ander de tooling en mogelijkheden van LinkedIn. Onze LinkedIn trainer trainde al meer dan 400 organisaties in het gebruik van LinkedIn. Daarnaast hebben wij een gespecialiseerde externe LinkedIn trainer die we inzetten bij trainingen voor LinkedIn Recruiter Lite.

Wij verzorgen onze training altijd in-Company en afgestemd op uw specifieke situatie.

Ook op zoek naar nieuw of extra personeel?

Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met u op om te kijken hoe wij u alle mogelijkheden kunnen aanleren.